Biologische kaasmakerij
Onze kazen worden met zorg en grotendeels handmatig bereid van verse geitenmelk. Behalve de Capriolen en de geitenkwark zijn alle kazen gemaakt van rauwe melk (max. 30°C).
Bij de bereiding van kaas gebruiken we uitsluitend zuursel, stremsel en zeezout. Zuursel zorgt voor een goede omzetting van melksuiker in melkzuur, waardoor de kaas beter houdbaar en verteerbaar is. We stremmen onze kazen met biologisch geitenlebstremsel. Het keltisch zeezout, dat wij voor de kaas gebruken, is ongeraffineerd en rijk aan mineralen.
We maken alle kazen van volle geitenmelk. Geitenmelk is licht verteerbaar en bevat veel waardevolle voedingsstoffen. Voor meer informatie over de kwaliteiten van geitenmelk kunt u kijken in de brochure 'Geitenmelk....Gezondheid!'
Voorop staat echter de buitengewoon fijne smaak van geitenkaas. Graag verrassen we u met onze kazen.
Ons assortiment
Little Blue Star
Dit is het nieuwste kaasje van de Kruidenwei: een blauwschimmelkaasje gemaakt van verse, rauwe geitenmelk. De smaak is milder dan van de reeds bekende Lady’s Blue. Met lichte noten- en paddestoeltonen toch karaktervol. Het kaasje weegt ca. 150 gram en is daarmee een prachtig kaasje voor bij het apperatief of op het kaasplateau. Ook leuk om iemand anders mee te verrassen. Little Blue Star maken we met veel plezier. Dit wensen we u ook toe bij het nuttigen ervan.
Lady's Blue
Lady's Blue is een blauwschimmelkaas gemaakt van rauwe geitenmelk.
Lady was een zeer karakteristieke geit en de 'leading lady' van de kudde, met een vacht in de kleuren van blauwschimmel. Reden genoeg om deze speciale kaas naar haar te vernoemen.
Tip
Lady's Blue past uitstekend op een kaasplateau, is iets pikant en romig van smaak, maar toch licht verteerbaar. Wijntip: licht zoete witte dessertwijn
Capriolen
Verse geitenkaasjes: romig van smaak en toch licht verteerbaar. Gemaakt van volle gepasteuriseerde geitenmelk. Verkrijgbaar in zes verschillende smaken.
Tip
Capriolen doen het erg goed als variant op een kaasplateau, maar zijn ook uitstekend te verwerken in warme of koude gerechten.
Alba
Alba betekent wit en albumine is een ander woord voor eiwit. Met Albaeet u dus blanke, licht verteerbare eiwitten. Alba is verpakt per 150 g. en is verkrijgbaar in naturel en een kruidige variant.
Tip
Naast het meer bekende gebruik in sallades, bewijzen de volgende recepten dat Alba ook in warme gerechten niet te versmaden is:
Alba in Olie
Griekse kaasblokjes in een met Italiaanse kruiden gemarineerde zonnebloemolie.
Tip
Heerlijk door een salade of vlak voor het opdienen aan gekookte groente toevoegen. De kruidige olie is goed te gebruiken als basis voor een dressing of als bakolie.
Geitenkwark
Een volle kwark van gepasteuriseerde geitenmelk.
Tip
Als toetje met wat vlierbloesem- of gembersiroop. Als basis voor een saladesaus: kwark mengen met mosterd, zout, peper, tijm en honing. Eventueel verse dille.